proef_ed_van_hoolwerff_2018026.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018024.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018022.jpg
Welkom
BKB
BKC
proef_ed_van_hoolwerff_2018020.jpg
Contact
proef_ed_van_hoolwerff_2018018.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018016.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018014.jpg
PDB
PDL
AM
proef_ed_van_hoolwerff_2018012.jpg
MBA
proef_ed_van_hoolwerff_2018010.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018008.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2018006.jpg
Word
Privéles
Geslaagd
proef_ed_van_hoolwerff_2018004.jpg
Excel
proef_ed_van_hoolwerff_2018002.jpg
Docent

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

 

Er is veel vraag naar (assistent-)medewerkers voor de loon- en salarisadministratie; het voeren van een loonadministratie vereist echter specialistische kennis en vaardigheden.

 

De cursus bestaat uit 3 onderdelen:

 

1. Loonheffingen niveau 4

Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet. Met het diploma Loonheffingen niveau 4 op zak heeft u alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van Loonadministratie uit te kunnen voeren.

 

2. Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4

Arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid  en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die een personeelsconsulent of loonadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in zijn / haar werk. Het diploma Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4 biedt daarvoor de juiste kennis.

 

3. Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4

Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het kennen van verschillende gespreksvormen bijvoorbeeld of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden.

 

Iets voor u?

U werkt of wilt gaan werken als medewerker loon- en salarisadministratie. U leert het zelfstandig voeren van de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat de directie op het terrein van de loonadministratie te adviseren. De opleiding wordt gegeven op mbo-niveau 4.

 

Vooropleiding

Voor deelname aan het examen is geen specifieke vooropleiding vereist. Om de cursus met succes te kunnen afronden is een niveau gewenst dat vergelijkbaar is met mavo/vmbo.

 

Afsluiting

Voor elk van de drie onderdelen van de cursus kunt u examen doen bij de Associatie voor Examinering. Voor elk onderdeel wordt een diploma afgegeven; na het behalen van de drie diploma’s ontvangt u het Praktijkdiploma Loonadministratie. Hierbij geldt dat de diploma’s Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid maximaal 4 jaar geldig zijn.

 

Vervolgopleiding

Indien u zich verder wilt bekwamen op het gebied van loonadministratie kunt u verder gaan met de Vakopleiding payroll services (VPS).

 

Cursuslocatie, tijdstip en kosten

De cursus wordt gegeven in Zaandam. Kijk voor de startdatum, de lestijden en de kosten op het cursusrooster. 

Naast de lessen dient u nog rekening te houden met ongeveer 4 uur huiswerk per week.

 

Inschrijven

U schrijft zich in door het ingevulde en ondertekendeaanmeldformulier naar het daarop vermelde adres te sturen.

Klik hier voor de studievoorwaarden. 

Ed van Hoolwerff - Boekhoudcursussen / PDL