proef_ed_van_hoolwerff_2017026.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017024.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017022.jpg
Welkom
BKB
BKC
proef_ed_van_hoolwerff_2017020.jpg
Contact
proef_ed_van_hoolwerff_2017018.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017016.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017014.jpg
PDB
PDL
AM
proef_ed_van_hoolwerff_2017012.jpg
MBA
proef_ed_van_hoolwerff_2017010.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017008.jpg proef_ed_van_hoolwerff_2017006.jpg
Word
Privéles
Geslaagd
proef_ed_van_hoolwerff_2017004.jpg
Excel
proef_ed_van_hoolwerff_2017002.jpg
Docent

Praktijkdiploma Medisch secretaresse

 

Met ingang van cursusjaar 2016-2017 bieden wij de avondcursus Medisch secretaresse aan in Zaandam. Deze cursus werd voorheen aangeboden door het Regio College te Zaandam.

 

In de medische sector is behoefte aan goed opgeleide (vakgerichte) secretaresses. De opleiding ondersteunt uw functioneren als medisch secretaresse op niveau met moderne kennis en door het trainen van uw vaardigheden.

 

In deze cursus komen de volgende onderdelen aan de orde:

1. Medische terminologie

Dit onderdeel van de cursus gaat over het begrijpen en kunnen toepassen van medische begrippen.

 

2. Medische kennis

Dit vak gaat over de bouw (anatomie) en werking (fysiologie) van het menselijk lichaam en wat er zoal mis kan gaan met het lichaam (pathologie).

 

3. Medische correspondentie

Correspondentie tussen de verschillende medische en paramedische diensten. In dit onderdeel worden de beide andere vakken geďntegreerd.

 

Iets voor u?

U bent al secretaresse en u wilt zich specialiseren in de medische wereld.

• U heeft een administratieve functie en wilt doorgroeien naar het niveau medisch secretaresse.

• U bent doktersassistente of declarant bij een zorgverzekering en wilt meer inzicht hebben in uw vakgebied of u wilt uw kennis opfrissen.

 

Vooropleiding

Er zijn geen formele toelatingseisen. Maar om een goede kans van slagen te hebben, dient u, gezien het niveau van de cursus, bij voorkeur te beschikken over een opleiding op mbo-niveau. Affiniteit met het werkveld is een pré. Een voldoende mondelinge en schriftelijke Nederlandse taalvaardigheid is uiteraard een vereiste. Daarnaast is een goede typevaardigheid belangrijk.

 

Afsluiting

U wordt opgeleid voor drie examens: Medische kennis, Medische terminologie en Medische correspondentie. De examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering. Voor elk onderdeel geeft de Associatie een deeldiploma af; indien u alle onderdelen hebt behaald komt u in aanmerking voor het door de Associatie voor Examinering afgegeven Praktijkdiploma Medisch secretaresse.

 

Cursuslocatie en tijdstip

De cursus wordt gegeven in Zaandam. De cursus zal starten op woensdagavond 7 november 2018, van 19.00 uur tot 21.15 uur. Er zijn 30 lesavonden, u moet daarnaast nog rekening houden met minimaal 4 uur huiswerk per week. De examens vinden plaats vanaf juni 2019.

 

Cursuskosten.

Het cursusgeld bedraagt € 1.095. Het studieboek kost € 55. Het examengeld voor de drie onderdelen samen is € 360.  Kosten van boeken en examens onder voorbehoud.

 

Inschrijven

U schrijft zich in door het ingevulde en ondertekende aanmeldformulier naar het daarop vermelde adres te sturen.

Klik hier voor de studievoorwaarden. 

Ed van Hoolwerff - Boekhoudcursussen / FAM